2020’de Çift Haneli Büyümeye Devam Edeceğiz
Vali Münir Karaloğlu, SunExpress 30’uncu yıl kutlaması açılış programına katıldı.
Türk Hava Yolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress’in 30’uncu yıl kutlamasına, Vali Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Deniz Filiz, SunExpress Genel Müdürü Jens Bischof, Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Çalışkan katıldı.

SunExpress ve Antalya Siyam İkizi Gibi
Açılış konuşmasına 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün engelliler için farkındalık oluşturmak ve engellilerin yaşam koşullarının iyileştirilmesini temenni ederek sözlerine başlayan Vali Münir Karaloğlu, “Bugün Antalya için Türkiye için çok önemli olan bir markanın 30’uncu yılını kutlamak için buradayız. SunExpress, dünyanın 2 büyük havayolu şirketinin 1989 yılında kurdukları ve Antalya turizmi için çok şey ifade eden bir havayolu şirketidir. Ama şöyle bir gerçek var. 1989’dan bugüne baktığımızda SunExpress ve Antalya turizmini sanki siyam ikizi gibi. SunExpress Antalya turizmini büyütüyor, Antalya turizmi SunExpress’i büyütüyor. İki markanın birbirine çok büyük katkısı var. İnşallah uzun yıllar SunExpress, Antalya turizmini büyütür. Antalya’da SunExpress havayollarını büyütür diye temenni ediyorum” dedi.

İç ve Dış Turizme Çok Önemli Katkıları Var
SunExpress’in kurulduğu günden bu yana Lufthansa ve Türk Hava Yolları’nın vermiş olduğu desteklerle önemli bir markaya dönüştüğünü vurgulayan Vali Karaloğlu, “SunExpress bugün hem Türkiye’de hem Almanya’da merkezleri olan çok önemli bir hava yolu şirketidir. İç hatlarda şu anda sadece Antalya’dan 8 ayrı şehrimize tarifeli direkt uçuşları var. Bunlar iç turizmin gelişmesine de çok önemli katkılar veriyor. Anadolu’da ki SunExpress’in tarifeli uçtuğu şehir sayısını arttırmak, uçtuğumuz destinasyonlarda da sefer sayısını arttırmak gerekir. Antalya’nın iç turizminde de dış turizminde de çok önemli yeri var ve olmaya deva edecek” şeklinde konuştu.

Var olunan pazarlarda turizmin genişletilemeyeceğini işaret eden Vali Münir Karaloğlu, yeni pazarların çeşitlendirilmeye ihtiyacı olduğunu ve bu pazarlarda Antalya’yı var edecek en önemli oyuncunun SunExpress olduğunu söyledi. Vali Karaloğlu, Çin ve Hindistan pazarını SunExpress’in direkt uçuşları ile büyütmek istediklerini ifade etti.

SunExpress büyümeye ve Antalya turizmini büyütmeye devam edeceğini belirten Vali Münir Karaloğlu, “Bugüne kadar emeği geçmiş bütün yönetim kurulu başkanlarına ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. 2020 sezonu 2019 sezonundan çok daha iyi olacak, şu an onun ön verilerini almaya başladık. Bu seneyi %17’lik bir büyümeyle kapatmış olacağız. 2020’de çift haneli büyümeye devam edeceğiz” dedi.